Tko sam ja?

Pitali ste me tko sam pa sam odlučila ispuniti leksikon:


Kako ti je ime i reci nešto o sebi:

Moje ime je … ma, totalno nebitno.

Ja sam nadobudna 26-godišnjakinja iz Zagreba dalmatinskih korijena. Razočarana Hrvatskom i sistemom u kojem mi je nakon završenog studija ekonomije jedina šansa za zaposlenje bila rad za bijednih 1600 kuna (haha dobar pokušaj Hrvatska!) spakirala sam kofer prije nešto manje od 3 godine, rekla arrivederci takvoj Hrvatskoj i otišla kod rodbine u bolje sutra u Njemačku.

Gdje živiš?

U Njemačkoj, pokrajina Nordrhein-Westfalen (prvi put sam ovo točno napisala od prve!), istočno od rijeke Rajne.

Zašto si tek sada napravila web stranicu, kad si najavila da se vraćaš u Hrvatsku?

Zato što želim svoju avanturu po Njemačkoj zaokružiti na jedno mjesto (iako vjerojatno samo na godinu dana – domene i hosting su skuplji nego što sam mislila!) i zato što me oduvijek zanimao web dizajn i izrada web stranica pa sam odlučila spojiti ugodno s korisnim i vježbati izradu web stranica počevši s ovom stranicom!

Čime se baviš?

Kao što sam spomenula, završila sam petogodišnji studij ekonomije, s usmjerenjem na financije, a trenutno radim kao asistent u odjelima ljudskih potencijala i financija, a radim na raznim obračunima, prijave/odjave zaposlenika, izrađujem svakojake mjesečne izvještaje itd.

Zašto ekonomija i financije? Zar to nije dosadno?

Bilo je stvari koje su me tada više zanimale, ali ništa dovoljno da bi se time htjela dugoročno baviti (kao npr. pisanje i IT) pa sam se u nedostatku inspiracije bacila na ekonomiju. Ekonomija je zapravo jako interesantna! Osjećam se super sudjelujući u radu i razvitku jedne velike internacionalne korporacije, testirajući i nadgledajući poslovne procese i kontrolirajući milijunske iznose!

Koji su ti hobiji?

Nemam baš puno slobodnog vremena pa mi je uz drugi posao hobi pisanje, putovanja po susjednim gradovima i državama, fotografija i IT. U Hrvatskoj sam se puno bavila sportom, ali ovdje za to zaista nemam vremena jer obično ne mogu biti npr. svaki utorak i četvrtak na određenom mjestu u određeno vrijeme.

Zašto često puta pljuješ po Njemačkoj u postovima?

Ne bih to nazvala pljuvanjem. Mnogo puta sam spomenula koliko je Njemačka divna i odlična zemlja, ali smatram da je puno važnije pisati o onim manje lijepim stvarima o kojima većina novinara i blogera ne piše jer je danas u trendu održavati sliku idealnog života u kojem smo svi sretni i svakodnevno nasmiješeni, a svi mi dobro znamo da u stvarnosti obično i nije sve baš divno i krasno.